Zeudi Amg – en otrolig guldvinnare

Hängande i tredjespår hela loppet. Ändå seger på 1.09,9a i gulddivisionen för Magnus A Djuse. Alessandro Gocciadoro-tränade åttaårsstoet Zeudi Amg imponerade väldiga på Hagmyren.
– Jag vet inte hur man ska kunna hitta någon bättre häst. Hon är unik helt enkelt.


Från åttondespår bakom bilen var det bäddat för problem på förhand för Magnus A Djuse, men det blev nog ännu värre än vad han själv befarat. Hängande i tredjespår och sedan utsvarad av Fredrik B Larsson bakom Milliondollarrhyme i dödens varvet från mål.

– Jag hade bra feeling att vi skulle komma ner utvändigt om ledaren men Fredrik måste ha bestämt sig för att svara i sista stund, berättar Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Inte segerviss

Han var inte direkt segerviss 600 från mål.
– Då tassade Click Bait med i ryggen på oss och man hade bitter smak i munnen. På något sätt fanns ändå ett visst hopp kvar eftersom hästen är så bra.

Inne på upploppet fick Aetos Kronos chansen från vinnarhålet och Click Bait försökte attackera efter en perfekt resa i ryggar. Men ingen förmådde utmana Zeudi Amg(e. Ideale Luis).

– En fantastisk prestation, otrolig märr. Det här var riktigt häftigt, fortsätter Magnus A Djuse som också försökte sätta in insatsen av Zeudi Amg i ett bredare perspektiv:

– Hon tillhör definivt topp 3 av de hästar som jag kört. Det är väldigt få som kan prestera något liknande.

Under 1.10

Vid segern på Jarlsberg noterade Zeudi Amg 1.09,3a – den här gången nöjde hon sig med 1.09,9. Det här var första gången som någon häst sprang under 1.10 på ”Myren”i ett riktigt lopp. Det tidigare banrekordet satte Volstead vid sin seger i E.J.'s Guldsko 2017 med just 1.10,0a. 

/Travronden 

Publicerad måndag 31 juli 2023. kundtjanst@travsport.se