Foto: Sophie Nyblom, TR Bild

Stor dominans från hemmalaget

Framgångarna för hemmatränarna vägrade ta slut. När tävlingsdagen summerades hade fyra av loppen inom V75-spelet vunnits av hästar tränade i Boden.


Först ut var Roger Nilsson och Barolo Gene (e. Maharajah). I ett stayerlopp över flera volter hade den femårige hingsten och Örjan Kihlström hand om ledningen hela vägen.

Barolo Gene avslutade sista 500 meterna efter 1.11,9 och vann betryggande på 1.15,4/2640 meter.

– Örjan lyckades hitta till ledningen och där fick de bestämma. Då var mycket vunnet. Han tyckte att hästen vann med krafter kvar och det skulle han väl göra också med tanke på hur första varvet blev kört. Jag är supernöjd med honom. Det är klart att man blir förhoppningsfull när man hör hur sakta de körde första varvet, säger Roger Nilsson.

I klass II-försöket gjorde två av Roger Nilssons hästar upp till slut. Med minsta möjliga marginal gick segern till Galant Ima (e. Maharajah) och Mats E Djuse före Burn Notice.

– Jag trodde att han var så pass stark att han skulle kunna göra det utvändigt i dag. Mats tog ett beslut när det inte gick speciellt fort och det blev rätt. Jag hade testat rycktussar på min häst och kände att det var ett hiskeligt drag när man drog dem. Det var fantastiskt kul att det löste sig. Mina två hästar gjorde det fantastiskt bra och att man skulle ha två hästar på uppförstorat målfoto på V75 gör att man får nypa sig i armen, säger Roger Nilsson.

Roger Nilsson sa redan innan tävlingarna att han var förväntansfull. Nu hade han hästar i två av V75-loppen och tog hem segern i bägge.

– Jag hade fyra hästar med chans, det visste jag om. Jag kände att alla skulle vara precis så bra som de kan vara för dagen. Vi har tränat på för det här och lättat upp träningen och siktat lite grann hit. Nu är det bara att hoppas att vi kan bibehålla formen under sommaren så kommer det bli kul.

Hur högt smäller det här?
– Det här är vårt elitlopp. Det känns jättebra. Nu ska jag hem och se hur hästarna ser ut så får vi se hur framtiden blir. Nu ska jag se till att njuta av det här och leva i nuet en stund.

Fina framgångar firade även Hanna Olofsson som segrade i två lopp som kusk. Först ut var The Oak L.A. (e. The Bank) som rundade konkurrenterna från bricka tolv. Segern var femåringens andra i följd och tredje för året och den togs på 1.14,2a/2640 meter.

– Prestationen var bra. Han gick själv i tredje och var stark. Han är mentalt stark och gjorde en femstjärnig prestation igen. Han blir hela tiden bättre och är inte bara stark längre utan är även snabb numera, säger Hanna Olofsson.

I ett försök av Diamantstoet fick Olofsson även segerdefilera med mamma Gunnel Fredrikssons Icegirl L.A. (e. Coktail Jet). Från bakspår på startvolten var hon snabbast till slut på 1.14,2/2140 meter.

– På bortre långsidan höll jag i vad jag kunde. Jag ville inte köra speeden för tidigt med henne och det blev rätt. När vi kastade loss i kurvan gick det jäkligt snabbt. Det blir svårt att toppa det här med två segrar på hemmaplan och i väldigt fint väder dessutom. Mamma och pappa äger båda hästarna och det var så klart väldigt roligt för dem också.

/ Travronden

Publicerad måndag 19 juni 2023. kundtjanst@travsport.se