Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Imhatra Am glänste i Lovely Godivas minne

Imhatra Am gjorde första starten på tre månader och levererade omgående. Hon var fullständigt överlägsen i Lovely Godivas minne och passerade fyra miljoner kronor insprunget. – Det känns som att hon har tagit kliv av att tävla nere i Frankrike, säger Mats E Djuse.


Motstånd saknades verkligen inte för Stall Courants Imhatra Am som tränats av Jörgen Westholm sedan i höstas. Alessandro Gocciadoros Clarissa imponerade stort i påskas när hon tog ned Daniel Redéns Felicia Zet och det var just den duon som visade intresse efter 500 meter när Mats E Djuse placerat Muscle Hill-dottern i ledningen.

– Jag fick ju komma upp till första 500 på 1.12 och visst blev det lite körning när Gocciadoro kom i spåren men jag ville inte släppa till Örjan och Felicia Zet med risk att hamna i tredje par invändigt om han hade släppt i sin tur, säger Mats E Djuse.

Efter den lugna inledningen skruvades tempot upp och genom slutsvängen stack ekipaget undan och över upploppet kunde Djuse, som det så vackert heter, finåka.

– Tempot blev ganska bra hela vägen in i mål och trots att hon vann med så stor marginal kändes det som att det fanns bra med kräm kvar. Hon brukar svara bra på häst men fick springa själv upploppet ned och det här var riktigt bra.

Hur mycket bättre är hon nu jämfört med tidigare?
– I vintras mötte hon Prix d'Amérique-hästar utan att göra bort sig och det känns som att hon tagit ytterligare kliv av att tävla där nere.

Tränare Jörgen Westholm var förstås belåten.

– Hon har tränat bra och vi siktade mot det här loppet men jag kunde inte veta att hon skulle vara så här bra. Frankrike-starterna verkar ha lyft henne.

Hur matchningen ser ut framöver är oklart men mellan raderna hör man att kusken, som bjöd på segergest, har höga tankar om det femåriga stoet.

– Vi får se hur det blir med storloppen i sommar, det känns som att hon kommer att duga bra.

Segertiden blev 1.11,7 över medeldistans och prischecken uppgick till 250 000 kronor vilket gjorde att hon passerade fyra miljoner kronor i intjänade pengar.

Publicerad tisdag 9 maj 2023. kundtjanst@travsport.se