Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Så gick det på STL 27 maj

Såhär gick det på helgens STL-tävlingar på Solvalla.


Stoeliten

Loppet vanns av Zeudi AMG som hade Riet Hazelaar närmast bakom sig i mål.

– Hon stressade upp sig lite innan start när musiken satte i gång. Vi kom iväg och fick en bra position. Vi fick pulla upp lite i sista sväng, sen gick hon bra hela vägen in, säger Dexter Dunn som körde Riet Hazelaar åt Dion Tesselaar.

Bakom tätduon tog Filippa B.J. hand om tredjepriset.

– Vi fick inte chansen till slut. Det kändes givet att släppa till Imhatra Am men hon visade sig inte som bäst i dag, utan det blev en dålig rygg. Filippa skar mållinjen med gott om krafter sparade och kändes jättefin. Det här var första gången hon mötte de bästa äldre stona och hon klarade sig väldigt bra. Jag tror också att det blir ytterligare en växel när skorna rycks bort, säger Jorma Kontio som körde Filippa B.J.

Länge ledande Imhatra Am slutade fyra.

– Hon kändes jättefin genom sista kurvan men när jag sedan skulle öka inne på upploppet fanns det inget kvar att köra med. Visst blev det tufft första 300 men jag är ändå lite besviken. Hon ska kunna bättre än så här, säger kusken Mats Djuse.

Diamantstoet, final

Tvåan Pam Trot fick chansen till slut men kunde inte hota vinnaren Kit Crown.

– Vi fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren. I sista sväng kändes det som att vi kanske skulle kunna vinna, men jag är jättenöjd, säger hästens tränare och körsven Giuseppe Lubrano.

Tredjepriset gick till Infinity Sisu.

– Jag kanske skulle ha varit offensivare, men jag tror inte att vi vunnit loppet ändå. Man ska egentligen inte skicka via fjärdespår 500 kvar men nu kände jag mig tvingad. Jag tror faktiskt Örjan Kihlström blev lite förvånad när jag tog det beslutet. Det kändes som att vi kunde bli trea–fyra i sista kurvan och hon gjorde det riktigt bra, säger Oskar J Andersson.

Future Sox slutade fyra med tränaren Jörgen S Eriksson i sulkyn.

– Vi fick fjärde inner som blev tredje inner. Jag hade 1.11 på klockan sista 800 och var en halv längd från tredjeplatsen. Det finns inget att klaga på.

André Eklundh körde startgalopp med favoriten Ultra Violet.

– Det kändes inte stabilt i första startförsöket heller. I det andra började hon bromsa till när jag vände upp henne och sedan blev hon rullig och gick över i galopp. Det här var väldigt tråkigt.

Klass I, final

Segern gick till Heartbeat Thunder, men utgången hade blivit en annan om inte Keystone Cash hade galopperat i andra par utvändigt i sista sväng. Det menar hästens tränare och körsven Bo Westergård.

– Det var riktigt surt. Vi hade vunnit enkelt utan galoppen i sista kurvan. Det gick väldigt snabbt i det läget.

Trea i mål var Friend Of Elves, knappt slagen i en tät slutstrid.

– Jag trodde faktiskt att vi tog oss förbi Gocciadoros häst. Det kan inte ha varit några stora marginaler, säger kusken Magnus Djuse.

Hipster K. var oplacerad från rygg på ledaren.

– Loppet blev precis som jag ville ha det, men hästen var inte helt på topp i dag. Han slet en del med travet och det blev lite stopp till slut, säger kusken Linda Sedström.

Klass II, final

Smile Silvio vann före Mellby Imperial. Bakom dem kom Pure Attack i mål som trea.

– När jag vek ut i utgången av sista kurvan tog hästen verkligen i ordentligt och då fick jag upp lite vinstförhoppningar. Men hästarna där framme hade lite för mycket kvar, säger kusken Åke Svanstedt.

Jackpot var tapper som fyra.

– Hästen gjorde ett kanonlopp med tredjespår fram i dödens i det där höga tempot. Han blev lite för vass med det stängda huvudlaget men höll verkligen starkt ändå, säger kusken Örjan Kihlström.

Bronssdivisionen, final

Storfavoriten Castor The Star (bilden) vann lekande lätt från ledningen. För Laredo Boko blev det en fjärdeplats.

– Han gör ett jäkla lopp. Vi fick speeda lite för att komma ner i dödens och sen höll han bra hela vägen, säger kusken Robert Bergh.

Inspiration och Joakim Lövgren hade ingen lycka.

– Han hängde inte med. Den som vann för alldeles bra och vi satt på innerspår och blev oplacerade, säger Lövgren.

Silverdivisionen, final

I finalen av silverdivisionen ledde Oskar J Andersson och Readly Lavec hela vägen. Björn Goop var nöjd med andraplatsen för Frodo S. från fjärde par invändigt.

– Det såg nästan hopplöst ut när jag försökte backa runt mig där bak och sedan alla andra attackerade i de flesta spår. Vi fick dock en perfekt lucka mellan hästar och Frodo gick starkt till slut.

Magnus A Djuse om fjärdeplacerade King Of Everything.

– King Of Everything är väl egentligen ingen häst som ska gå i dödens, men med tanke på det låga tempot kändes det ändå bättre att gå fram och ta den positionen istället för att sitta kvar i andra ytter. Jag tyckte sedan att hästen höll sin fart på ett bra sätt.

/ Travronden

Publicerad tisdag 30 maj 2023. kundtjanst@travsport.se