Inför STL på Solvalla 25 mars

Jörgen S Eriksson kommer från ett kanonår med över fyra miljoner till stallet och har rivstartat 2023. Inför lördagens STL-finaler ligger han lite lågt och pratar om halvchanser och platsmöjligheter. Samtidigt lyfter han fram en som ser extra vass ut i träningen.
– Jag är jättenöjd med hur Ready Doc tränar, det måste jag säga.


Redan i klass II-finalen blir det fullt upp för Jörgen S Eriksson med dubbla startande. Femårige Solkattens Lucas vann senast för Carl Johan Jepson och får samma kusk i vagnen igen.
– Jag var förvånad över hur hästen kunde komma tillbaka och vinna senast med tanke på att han inte riktigt hade travet med sig i början. Nu har vi fräschat till hästen lite efteråt och även tränat honom med en lite annan balans.

Jörgen S Eriksson ligger ändå lite lågt med tanke på åttondespåret bakom bilen.
– Jepson får köra som han vill men jag hoppas att Solkattens Lucas är bättre i travet och svarar för en fin prestation. Sedan får vi se hur långt det kan räcka.

Utrustning?

– Vi hade ändrat mycket inför senast, franskt google-huvudlag och en längre käk samt dessutom barfota runt om. Siktet är att köra på samma sätt igen och förmodligen blir det ingen jänkarvagn heller från det här iskalla läget. I sådana fall måste jag låna en eftersom Frazze ska tävla i min.

Frazze? Jo, det är Eriksson egna uppsittning i klass II-finalen, som senast slutade trea i samma försök som Solkattens Lucas vann.
– Jag tyckte inte det var samma tryck i Frazze senast, vilket kan ha berott på att han startade vecka-vecka. Bakspår är ett litet minus men hästen känns fin i träningen och ryggarna ser inte så tokiga ut. Man måste ändå vara realist med tanke på att det är en final och sträcka sig till platschans. Senast körde jag fram i dödens men nu är det läge att ge honom en snällare löpning. Jag har svårt att ranka mina två i loppet mot varandra, utan den som får bästa resan är nog först.

Utrustning på Frazze?

– Det blir precis som senast barfota fram, helstängt huvudlag, rycktussar och så åker jänkarvagnen på den här gången när det är autostart.

I det avslutande bronsförsöket jagar Ready Doc karriärens första STL-seger. Han har varit nyttig och tjänat fina pengar som både tvåa och trea tidigare, men kanske kan det vara dags nu?
– Han kanske är den av mina tre inom V75 som har störst chans att vara längst fram, men samtidigt är Ready Doc inte heller något att hålla i handen. Han hade det lite kämpigt i kurvorna senast på Bergsåker, så nu har vi fräschat till honom lite och jag är som sagt jättenöjd med hur han känns i jobben.

Taktik och segermöjligheter?

– Om hästen löper upp till sin fulla kapacitet skulle han kunna dyka upp bland de tre främsta. Han kan lägga iväg rätt bra men vi behöver lite flyt.

Några ändringar?

– Ja, det blir barfota fram den här gången.

 

/Travronden

Publicerad tisdag 21 mars 2023. kundtjanst@travsport.se