Så gick det på STL 11 mars 2023

STL-tävlingarna på Halmstadtravet är i full gång och så här gick det i STL-loppen.


STL Stoelitenförsök 2, 2140 meter autostart

Storfavoriten Hirondelle Sibey öppnade bra, men än snabbare ut var Fredrik Perssons Caramelle T.T. som tog hand om ledningen. Strax senare kunde däremot Björn Goop ta över spets med franska Hirondelle Sibey. Första 500 meterna gick efter dryga 1.12 och varvet kom man till på 1.14,9.

Men trots det låga tempot hade varken Hirondelle Sibey eller utvändigt travandes Heroine Darling någonting att sätta emot då Flemming Jensen kastade loss Eenymeenyminymoe fullständigt på sista bortre långsidan efter att ha inlett attack redan 1300 kvar.

Duon satt i ledningen in mot sista sväng och över upploppet gick man undan till säker seger på 1.13,7a/2140 meter, före vasst avslutandes Digital Class och Iceland Falls.

Eenymeenyminymoe tog karriärens 21:a seger i 56:e starten och i och med vinsten klev dottern till Västerbo Prestige över två miljoner kronor intjänat.

– Jag fick gå lite tidigt, men hästen gick väldigt bra. Hon vann på säkert sätt, säger Flemming Jensen.

 

STL klass I försök 5, 2140 meter voltstart

Från springspår öppnade Björn Goop snabbt med Drizzle och precis som i stoeliten var det Goop som satt i ledningen.
Väl i den positionen såg det också länge ut att bli seger för Fredrik Wallins häst, men till slut visade sig Thomas Uhrbergs Marabou Brodda sig för stark.

Efter resa i dödens från spår tolv, för att sedermera bli avlöst 1400 kvar av loppets favorit Noxx Vrijthout, attackerade Thomas Uhrberg redan 650 meter från mål. Trots den inte allt för fördelaktiga löpningen var stoet efter Chocolatier bäst.

Målfoto krävdes för att urskilja Marabou Brodda och Drizzle, samtidigt som Il Forte slutade trea från rygg på ledaren.

Segertiden landade på 1.14,8/2140 meter och det var sjunde segern i 16:e starten för sexåringen.

– Jag fick gå lite tidigt och försökte spara henne så mycket det gick. Det var jättebra att hon klarade att vinna med tanke på att hon både fick lägga speed från start och sista 600 meterna. Hon gjorde en toppinsats, säger Thomas Uhrberg i Halmstadtravets vinnarcirkel.

 

STL gulddivisionen försök 9, 2140 meter autostart

Önas Prince, Per Nordströms stora stjärna, gjorde årsdebut under Halmstadtravets STL-tävlingar denna lördag. Det slutade på bästa sätt då han tog hem STL gulddivisionen genom att leda från start till mål.

Man fick dämpa tempot ordentligt och kom till första varvet på 1.14,1, med Svante Båths Very Kronos utvändigt om sig. In mot sista sväng stack Per Nordström undan och öppnade upp ett par längder till de övriga.

Den ende som kunde hänga på var den i rygg ledaren travandes Super Nice som försökte utmana den sista biten tillsammans med Johnny Takter, men som aldrig kom i farlig närhet.

Önas Prince vann till slut med en längd på tiden 1.12,0a/2140 meter. Det var hästens 25:e seger i 40:e starten. I och med vinsten värd 150.000 kronor har sonen till Chocolatier tjänat 9.824.457 kronor.

– Hästen har tagit åt sig av den tunga vinterträningen och blivit starkare. Den här gången var det tävlingsfarten som han behövde och därför fick han sträcka ut den sista biten. Han kändes väldigt bra och det här var precis vad kroppen behövde. Vi har han hyggligt på formstegen, men den här genomköraren gör att han blir ytterligare vassare nästa gång. Siktet är mot Elitloppet och vi planerar en eller två starter till innan sista söndagen i maj, säger Per Nordström i Halmstadtravets vinnarcirkel.

 

STL bronsdivisionen försök 4, 2140 meter voltstart

Jelly Bean Mearas tog hand om ledningen, men släppte över den positionen till O'Hara, tränad av David Persson och körd av Elias Strandberg.
I ett tilltagande snöoväder fick duon sedan dämpa farten rejält under vägen, så pass mycket att Max Karlsson kände sig manad att avancera till dödens med från 40 meter tillägg startande Princess Kloster.

På sista bortre långsidan försökte man bakifrån, men det bet ingenting och istället kom det att handla om täthästarna.

När rygg ledande Jelly Bean Mearas galopperade kom Henriette Larsen fram fint med Sofia Aronssons Angel Of Mercy och man kom att utmana ledande O'Hara över upploppet, men den senare sträckte på sig fint och vann säkert på 1.16,0/2140 meter.

Tvåa blev Angel Of Mercy och trea blev Sophia Jacobsen Olssons Listas Pippi, för dagen körd av Marcus Lilius.

Det var andra raka segern för O'Hara som också tagit lika många vinster i karriären på 31 starter. 110.000 kronor var vinsten värd.

– Jag har känt att hon har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, säger David Persson.

 

STL klass II försök 5, 2140 meter autostart

Spets och slut. Det var melodin för Judge D. tillsammans med Stefan Persson. De fick däremot kämpa för att ta sig till ledningen, detta då Gold Eagle blev väl pigg från start för Carl Johan Jepson. Judge D. fick i alla fall överta efter cirka 500 meter, ett halvvarv som travades på 1.10,6.

Väl i ledningen kom det däremot att vara lugna gatan för Judge D. som bara susade ifrån sina konkurrenter i sista sväng och över upploppet. Segermarginalen ner till tvåan Special Chance blev sex längder. Trea i loppet blev Böhmaren.

För Judge D. var det fjärde raka segern, den femte i livet. Totalt har det blivit 13 starter för Ola Samuelssons travare.

Vinsten för fyraåringen var värd 110.000 kronor.

– Han var riktigt bra och kändes fin. Det blev enkelt till slut måste jag säga, säger Stefan Persson.

 

STL bronsdivisionen försök 5, 2640 meter autostart

Det kom att bli ordentlig körning i bronsdivisionen denna vecka. Catullo Jet och E.L.Jetpack kom att duellera första kilometern och man kom dit på 1.10,5. Då var det många som trodde att loppet var kört för favoritduon, men istället kom det att vara den duon som gjorde upp även till slut i det 2640 meter långa loppet.

Gustav Johansson fick nämligen dämpa tempot ordentligt med Jerry Riordans Catullo Jet och hästen såg också smällfin ut.

In mot upploppet satt Gustav Johansson bara och bevakade den i rygg ledaren sittandes E.L.Jetpack för Andreas Lövdal, men till slut släppte han av sin häst och då gick också Catullo Jet undan till säker seger på 1.14,5a/2640 meter.

1,5 längd blev segermarginalen före Timo Nurmos E.L.Jetpack och trea i loppet slutade Rick Ebbinges Indigo efter resa i tredje invändigt.

Det var 14:e segern i 24:e starten för femårige sonen till Maharajah som gjorde första starten i regi Jerry Riordan lördagen till ära.

– Jag kände att jag inte kunde förlora in mot upploppet. Han gick i mål med sparat. Han kändes väldigt komplett och det var bara positivt i dag, säger Gustav Johansson i Halmstadtravets vinnarcirkel.

 

STL silverdivisionen försök fem, 1640 meter autostart

I det avslutande STL-loppet kom det att bli ordentlig körning från start. Call Me Brodda och Kilimanjaro kivades om ledningen, där den förstnämnda till slut lyckades hålla upp spets. Det kostade däremot 1.08,3 första 500 meterna och det var också någonting som satt i benen till slut.

Över upploppet kopplade nämligen den utvändigt om ledaren travandes Corsaronero Font grepp för Carl Johan Jepson, men från dennes rygg fick Flemming Jensen fritt med Eros Zola, som tackade för den fina resan genom att spurta till mycket enkel seger.

Segervane danskfödde hästen tog 21:a segern i 44:e starten och Flemming Jensen kunde således räkna in en STL-dubbel dagen till ära.

Trea i loppet slutade Bravo Sabotage efter resa i tredje invändigt och fritt till slut.

– Att ta en dubbel på rikstoton hör inte till vanligheterna när man är tränare i Danmark. Det är stort, säger Flemming Jensen.

 

/Travronden

Publicerad måndag 13 mars 2023. kundtjanst@travsport.se