Wäjersten jagar nya V75-segrar

Stall Wäjersten lastar fyra hästar för att åka de 45 milen från Kovland till Örebro på lördag.
– Jag kommer med fyra fina hästar i bra form där Borups Victory känns som den bästa chansen, säger Daniel Wäjersten.


Trots att det är lite av lågsäsong så har stall Wäjersten redan passerat 2,1 miljoner kronor inkört och segerprocenten håller sig på fina 28.

– Det är klart att jag är nöjd med starten och jag får förstås tacka Chitchat och Borups Victory som verkligen har levererat under inledningen av året, säger Daniel Wäjersten.

Just nu finns 105 hästar i träning och Wäjersten hoppas på ett nytt succéår.

“Ser bra ut”

– Det ser i alla fall bra ut i stallet och det är ju en rolig tid som kommer nu då treåringarna och fyraåringarna ska börja komma ut och visa upp sig. Efter en lång vinterträning så börjar vi snart släppa upp lite. I början av mars drar jag bort isen på rakbanan så det blir lite tyngre att springa på, säger Wäjersten.

På lördag jagar stallet nya V75-segrar då fyra hästar ska luftas på Örebro.

Ingen oro

Vinterns snackhäst, Borups Victory (e. Googoo Gaagaa), ska göra debut i silverdivisionen och normalt kan det vara tufft att kliva upp en klass. Men då det gäller Borås Victory, som ägs av förre NHL-spelarna Mats Sundin och Ulf Dahlén, finns ingen oro.

– Den som känner till hästens historia vet ju att han redan hade varit i gulddivisionen om han inte haft sina problem. Han känns fortsatt väldigt fin i träningen och jag känner att spår sex bakom bilen är okej. Han är rätt snabb från start så jag testar framåt. Jag tror mest på honom av mina fyra på lördag, säger Wäjersten.

Nu är det fritt fram att tävla barfota. Ryker skorna?

– Nej, han har känts så bra så det är ingen anledning att ändra på något.

Snällt lopp

I guld plockar han ut Spickleback Face (e. Raja Mirchi) som han snart hoppas nå toppformen.

– Det är klart att jag hoppas att han ska komma i den form han hade förra året då han var brutalt bra. Men han är ju nio år nu så man får man respekt för. Innerspåret för honom blev inte riktigt bra eftersom startbilen går lite sakta på Örebro och Spickleback är ingen som växlar tempo på ett steg. Men det blir förmodligen ett snällt lopp, säger Wäjersten.

I Diamantstoet startar Fabulous Pellini (e. Ready Cash) som var brutalt bra från dödens i årsdebuten då hon för första gången testades i jänkarvagn och med rycktussar.

– Vi kör så även den här gången. Jag hade förstås hellre fått framspår med henne men med tanke på senaste insatsen och hur hon känts i träning så är det klar att jag har förhoppningar.

Passande distans

I klass I-försöket över lång distans har Debonair Mary (e. Bold Eagle) lottas till bricka ett bakom bilen.

– Distansen är passande men han går upp en klass och han är inget raket från start så innerspåret kanske inte är det bästa. Men han är i bra form och jag tror att det blir helstängt den här gången i stället för halsvstängt som senast, säger Daniel Wäjersten.

 

/Travronden

Publicerad onsdag 1 mars 2023. kundtjanst@travsport.se