Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Admiral As vann C.L. Müllers Memorial

Admiral As har gjort succé sedan han kom till Daniel Redén. På Jägersro vann han C.L. Müllers Memorial. – Vi får se om han nu går till vintervila eller följer med till Frankrike, säger Daniel Redén till Kanal 75.


Klassiska C.L. Mullers Memorial kördes över 2 640 meter med ett förstapris på 400 000 kronor. Efter 600 meter tog Admiral As (e. Ready Cash) över ledningen från Unico Broline. Varvet gick efter 1.13,3. Först utvändigt satt Hierro Boko med Power i rygg.

Ett relativt samlat fält svängde in på upploppet. Ingen kunde dock hota ledaren som vann på 1.12,5a/2640 meter. Unico Broline följde till andraplatsen från rygg ledaren. Trea blev Kagan.

Det var Admiral As fjärde seger på sju starter i Daniel Redéns regi. Den största kom i Åby Stora Pris i augusti

– Hästen är bra och det blev naturligtvis lämpligt när vi kom till ledning. Sen var han rejäl och vann säkert till slut, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

"En stenhård häst"

Daniel Redén kunde räkna in lördagens andra STL-seger och var nöjd med vad han såg i Admiral As. Efter loppet öppnade han för att ta med hästen till Frankrike där Redén ska satsa under vintern.

– Det är en stenhård häst. Han har gjort en härlig säsong och det är kul att se hur han tar varje lopp. Jag tycker att han börjar bli för tung i träningen med de skorna han har. Jag tror att det finns en rejäl växel till nästa år. Vi får se om han går till vintervila eller följer med till Frankrike, säger Daniel Redén till Kanal 75.

/ Travronden

Publicerad måndag 30 oktober 2023. kundtjanst@travsport.se