Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Full pott för Casillo

Gennaro Casillo hade två hästar till start under lördagen på Solvalla. Båda vann. Först satte Demon (bilden) stopp för Lozano di Quattros segersvit, sedan spurtade Capovento Pax hem Stig H-Akademiens lopp.


Lozano di Quattro kom till lördagens final i bronsdivisionen med fyra raka segrar. När han tidigt kom till ledningen låg vägen öppen för en femte, men Demon (e. Royal Blessed) ville annat.

Carl Johan Jepson bytte tredje par utvändigt mot dödens med varvet kvar och grillade sedan favoriten från utsidan. Mitt på upploppet kopplade Demon grepp och vann sedan med två längder på tiden 1.11,4a/2140 meter.

Spelarna var förvånade men inte segerkusken.

– Jag trodde mycket på hästen och ville ge honom chansen. Lozano di Quattro är en topphäst men i dag mötte han en som var ännu bättre, säger Jepson.

Trots förlusten var det god stämning i Mantorpslägret efter loppet.

– Jepsons häst kändes jäkligt stark när han tryckte på bortre lång. Jag fick upp hoppet i sista sväng, men Demon var för stark i dag. Lozano di Quattro har fått många tuffa lopp på sistone och kanske saknade den sista procenten. Hur som helst är jag väldigt nöjd med honom, säger kusken Tobias J Gustafsson.

Det här var årets sista start för Lozano di Quattro.

– Vi är absolut inte missnöjda. Han gjorde ett bra lopp men fick stryk av en riktigt bra häst. Han har haft en jättebra säsong. Nu blir det vinterträning, säger tränaren Per Eriksson.

"Bland det största"

Nästa vinnare från Gennaro Casillos stall var Capovento Pax (e. Iglesias). Han följde med i tredjespår under slutrundan och avgjorde säkert när Linus Lönn styrde ut honom för angrepp i Stig H-Akademiens lopp för lärlingar.

– Jag hade sett att hästen går hela vägen in i mål och ville ge honom chansen. Därför var jag på väg ut i tredje redan 1 300 kvar, men som tur är ångrade jag mig. Det hade varit fel beslut. Nu löste det sig bra för oss, säger Linus Lönn som är tillbaka i sulkyn efter att ha brutit armen i somras.

– Det känns inget nu. Helt smärtfritt.

Hur högt smäller den här segern?
– Bland det största för mig. Den slåss om förstaplatsen med min V75-seger och när jag vann under elitloppshelgen förra året.

Publicerad måndag 16 oktober 2023. kundtjanst@travsport.se