Foto: Sophie Nyblom, TR Bild

Rome Pays Off vann Scandal Plays Minne

Rome Pays Off är tillbaka i gammalt gott slag. I Boden vann han Scandal Plays Minne. – På slutet har han hittat en riktigt bra nivå, säger Mats E Djuse i vinnarcirkeln.


Axel Ruda galopperade från start. Rome Pays Off (e. Muscle Hill) tog sig till ledningen och fick From The Mine i rygg. Ledaren varvade på 1.12,7. Henry Flyer Sisu gick först i tredjespår på den sista bortre långsidan och fick med sig Milliondollarrhyme och Global Badman i släptåg.

Rome Pays Off hade några längders ledning när han svängde in på upploppet. Han bärgade en klar seger på 1,12,4a/2140 meter före Hector Sisu och From The Mine. Vinnaren tränas av Daniel Wäjersten och kördes av Mats E Djuse.

– Det blev som jag hade hoppats på. Det var lite svårt att veta hur de ville göra med From The Mine. Kusken såg sugen ut på att svara men vi fick ett bra övertag. Det var första gången jag körde honom men jag har sett honom sedan han kom till Sverige. Man trodde kanske att hans bästa tid var förbi men på slutet har han hittat en riktigt bra nivå, säger Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Rome Pays Off kom till Sverige från USA år 2021 och övertygade i början för Robert Bergh då han blev tvåa i Kungapokalen och Sprintermästaren. Sedan flyttades han till Daniel Wäjersten. I fjol ådrog han sig en gaffelbandsskada men verkar nu ha hittat tillbaka till toppformen. Han har vunnit 8 lopp på 45 starter och närmar sig sex miljoner kronor i insprugna pengar.

Publicerad måndag 9 oktober 2023. kundtjanst@travsport.se