Foto: TR Bild

Så gick det på STL 28 oktober

Så här gick det på helgens STL-omgång på Jägersro i Malmö.


Bronsdivisionen

Favoriten In Love Mearas (e. Cantab Hall) var smått överlägsen i V75-inledningen. Han tog ledningen och passerade 500 meter efter 1.09,7, Varvet gick efter 1.11,6 och på den sista bortre långsidan försökte konkurrenterna att närma sig från kön.

Örjan Kihlström stack då undan bakom favoriten i ledningen. Över upploppet hade ekipaget full kontroll och kom i mål på 1.11,1a/1640 meter. Bakom vinnaren spurtade Mulberry till andraplatsen.

– Han har gjort det bra i många starter utan att få vinna. Det var roligt och välförtjänt, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Så gick snacket:

– Det löste sig fint från start och hästen avslutade väldigt bra, men det var alldeles för långt fram till vinnaren, säger Jörgen Sjunnesson om måltvåan Mulberry, tränad av Henrik Thomsen.

– Jag bad om lite för mycket och hästen slog ihop. Hästen kändes väldigt fin i upphämtningen, säger Michael Lönborg om Eddie The Eagle som slutade sexa trots stor markförlust i starten.

Klass II

Countess Face (e. Muscle Hill) öppnade snabbt från springspår och tog ledningen. Hon kom till 500 meter efter 1.14,4 och passerade varvet efter 1.15,5. Med varvet till mål tog Gustav Johansson ett initiativ med True Blue som landade utvändigt om ledaren. Denne kunde dock inte utmana Countess Face för dagen. Adrian Kolgjini hade full kontroll på loppet och hästen gick undan till en enkel seger. Klockan stannade på 1.13,8/2140 meter.

En skön revansch för Countess Face som stannade mitt i loppet då hon startade på Solvalla senast.

– Idag var det andra bullar. När vi kom in i sista sväng så visste jag att hon skulle vinna loppet. Det enda orosmomentet var att hon skulle lägga av mitt i loppet, men klassmässigt var hon bättre än de andra, säger Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.

Så gick snacket:

– Vi satt en bit bak invändigt och det löste sig aldrig riktigt. Han gick fint över mål och visade god form, säger Johan Untersteiner om Tug Of War som slutade tvåa.

Gulddivisionen

Klassiska C.L. Mullers Memorial kördes över 2 640 meter med ett förstapris på 400 000 kronor. Efter 600 meter tog Admiral As (e. Ready Cash) över ledningen från Unico Broline. Varvet gick efter 1.13,3. Först utvändigt satt Hierro Boko med Power i rygg.

Ett relativt samlat fält svängde in på upploppet. Ingen kunde dock hota ledaren som vann på 1.12,5a/2640 meter. Unico Broline följde till andraplatsen från rygg ledaren. Trea blev Kagan.

– Hästen är bra och det blev naturligtvis lämpligt när vi kom till ledning. Sen var han rejäl och vann säkert till slut, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Så gick snacket:


– Vi fick en vilsam resa på innerspår och när vi väl fick fritt mitt på upploppet avslutade han fint. En bra gulddebut, säger Thomas Uhrberg om Robert Berghs Kagan som slutade trea.

– Det är tufft att gå utvändigt om Admiral As. Jag tycker hästen håller helt okej, säger Jorma Kontio om Hierro Boko som slutade femma.

Klass I

Preben Sövik roffade åt sig ledningen med Sobel Caviar (e. Orlando Vici) som öppnade 500 meter efter 1.09,7. Breidabliks Bombay (e. Orlando Vici) hittade ner i rygg på ledaren och favoriten Kyrie Eleison fick en tung inledning i tredjespår. Ledaren kom till varvet efter 1.11,8.

Det hände inte speciellt mycket från kön och i slutsvängen hade Markus Waldmüller fritt spelrum från rygg på ledaren. Breidabliks Bombay avgjorde säkert på 1.11,8a/1640 meter. Golden Rain spurtade bra till andraplatsen före Rock The Sock.

– Jag är inte direkt överraskad. Han har gjort en väldigt fin säsong. Över upploppet kändes det säkert, säger Markus Waldmüller till Kanal 75.

Så gick snacket:

– Vi satt långt bak i kön och kom aldrig in i matchen, säger Flemming Jensen om Game On Butcher som slutade först utanför pengar.

Diamantstoet

Ninja Zon slog på en startgalopp och Seventh Heaven tog ledningen. Från bakspår hittade Thomas Uhrberg andra utvändigt med Nova Mahiron (e. Maharajah). Kusken styrde omgående fram mot ledningen och tog över ledningen.

Varvet gick efter 1.12,5. På den sista bortre långsidan provade bland andra Olga Utca och Lady Beluga från kön men det visade sig vara för långt fram. Nova Mahiron vann loppet på 1.12,3a/2140 meter före Olga Utca och Lady Beluga.

– Hon gör alltid sitt. I dag har vi haft en halvtung dag men hon gör alltid sitt. Det var hennes fjärde V75-seger för året och det kan man inte klaga på, säger Thomas Uhrberg till Kanal 75.

Silverdivisionen

Dominic Wibb tog ledningen och Adrian Kolgjini valde att köra i den positionen. Örjan Kihlström tog ett tidigt initiativ från kön med Glamorous Rain (e. Muscle Hill) och lyckades hitta ner som tvåa i andraspår. Varvet gick efter 1.13,5.

Glamorous Rain jobbade sig fram mot ledaren och in i slutsvängen var det fortsatt några längder fram. Över upploppet hade hon bäst under hovarna och vann relativt säkert. Klockan stannade på 1.12,6a/2140 meter. Kihlströms tredje V75-seger för dagen.

– Det är väldigt sällan man vinner tre lopp inom V75-spelet. Det har varit en kanondag och det värmer verkligen, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Så gick snacket:

– Vi fick ledningen och jag är nöjd med hur hästen går. Att han inte kan svara en konkurrent som kommer en bit ut i banan och som fått ryggar under vägen är inte mycket att säga om, säger Adrian Kolgjini om Dominic Wibb som slutade tvåa till 23 gånger pengarna.

/ Travronden

Publicerad måndag 30 oktober 2023. kundtjanst@travsport.se