Svenska Travligan (STL) – tävlingar 2024

STL-kalendern för 2024 är klar. Här är alla tävlingsdagarna med STL-tävlingar nästa år. Sju meeting med försök och finaler. – Och extra roligt att vi kan fortsätta med STL Sommartrav även 2024, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson.


Svenska Travligans upplägg 2024 blir ungefär samma som i år. 62 svenska STL-dagar, och dessutom kommer ATG att arrangera spelformen V75© på några övriga svenska tävlingar som inte är STL. Du hittar kalendern med alla datumen här nedan.

– STL är den stora sportsliga motorn i den svenska travsporten, där de bästa hästarna tävlar varje vecka. Vi kan verkligen vara stolta över detta fina tävlingsutbud, tycker Robert Karlsson.

Sommarsatsningen STL Sommartrav hade premiär 2023 och mottagandet var gott.

– Jag tror att de allra flesta är nöjda med STL Sommartrav som ju i praktiken innebar nästan en dubblering av STL-tävlandet under sommarmånaderna. Nu efteråt vet vi att hästarna räckte till minst två fulla STL-omgångar varje vecka. Att startlistorna på de nya onsdagstävlingarna skulle få en kraftig kvalitetsökning var väntat. Men det känns också bra att konstatera att lördagstävlingarna höll uppe kvaliteten på nästan exakt samma nivå som åren tidigare.

Några justeringar i STL Sommartrav?
– Ja, Lindesberg flyttas in i juli. Det var väl egentligen enda stora plumpen med årets sommarkalender att Lindesberg låg i maj. Men det rättar vi till nästa år. Och STL-finalerna i mitten av augusti (meeting 5) flyttas från Åbys lördag till Solvallas onsdag. Dels blir det lättare att resa för finalhästarna norrifrån, dels blir det en tydlig och bra avslutning av hela STL Sommartrav med finaler på sista tävlingsdagen, säger Robert Karlsson.