Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Mister Hercules överlägsen från ledningen

Storfavoriten Mister Hercules motsvarade alla förväntningar i försöket till Paralympiatravet för Örjan Kihlström från ledningen. – Han kändes stark hela vägen och vann med tussarna kvar, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.


Lite dramatik blev det i utgången av första kurvan när Åke Lindblom försökte sig på en liten kupp bakom Chapuy och köra sig till spets, men Örjan Kihlström var med på noterna. Väl i ledningen fick Kihlström och Mister Hercules (e. Trixton) öppna 1.10,8 första varvet samtidigt som värsta hotet Clarissa tvingades till en blytung resa med tredjespår fram till dödens.

– Loppet blev ungefär som jag hoppades på förhand, säger Örjan Kihlström, som kunde notera segertiden till 1.10,6a/ 1609 meter.

Om kretsen kring Mister Hercules vill vara med i Paralympiatravets final nästa lördag får den det. Ett beslut lär dock komma först i morgon.

Clarissa höll storstilat som tvåa, utan att kunna gå i närkamp med vinnaren. Dats So Cool fick maxutdelning som trea från vinnarhålet medan Brother Bill avslutade bra i skymundan som fyra från fjärde par utvändigt.

/ Travronden

Publicerad måndag 29 april 2024. kundtjanst@travsport.se