Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Så gick det på STL 27 april

Så här gick det i lördagens omgång som avgjordes på Örebrotravet.


Klass I

Det blev dramatik när favoriten Freako orsakade en omstart och sedan galopperade bort sig i den giltiga. Då blev det i stället Olympic Winner (e. Born in the U.S.A.) till spets och 1.16,4 första varvet. Björn Goop hade sedan inga problem att hålla undan hela vägen på 1.14,5/2 140 meter.

– En liten och snabb häst som alltid gör sitt bästa, sammanfattar Kim Pedersen i vinnarcirkeln.

Andrahandsfavoriten Global Caps fick attackera först via tredjespår 700 kvar från tredje par utvändigt. Han avslutade bra men utan att vara nära vinnaren. Rajon smög med i tredje par invändigt oich följde med godkänt som trea. Say No More Zaz kom med en positiv avslutning som fyra från fjärde par invändigt.

Klass II

Anders Eriksson var chanslös på ledningen med Morten Waage-tränade Spike M.M. (e. Beanie M.M.), men kunde vinna loppet från dödens/andra ytter. Anders fick attackera redan 800 kvar och kunde avgöra säkert mot ledande Slave To Love Cal. Den sistnämnde fick bestämma efter 1.15,9 första varvet men hade inget svar inne på upploppet.

– Han gjorde ett ruggigt bra lopp och var ännu bättre än i starten på Bergsåker. Jag kände mig ganska nöjd med dödens och hästen kändes så pass bra 800 kvar att jag valde att gå ut först i tredjespår, säger Anders Eriksson i vinnarcirkeln.

Ulf Ohlsson satt i sjätte par utvändigt med Quintus Tooma och provade invändigt till slut. Det blev en sen lucka och hästen avslutade piggt till tredjeplatsen med full fart över mållinjen. Cherokee Face följde med i rygg i tredjespår från femte par utvändigt och avslutade bra som fyra. Han blev också lite störd av galopperande Zlatan Gertorp mitt på upploppet.

Gulddivisionen

Lite dramatik blev det i utgången av första kurvan när Åke Lindblom försökte sig på en liten kupp bakom Chapuy och köra sig till spets, men Örjan Kihlström var med på noterna. Väl i ledningen fick Kihlström och Mister Hercules (e. Trixton) öppna 1.10,8 första varvet samtidigt som värsta hotet Clarissa tvingades till en blytung resa med tredjespår fram till dödens.

– Loppet blev ungefär som jag hoppades på förhand, säger Örjan Kihlström, som kunde notera segertiden till 1.10,6a/1 609 meter.

Bronsdivisionen

Trots en öppning efter 1.06,5 första 500 kunde Erik Adielsson hålla undan hela vägen i spets med Björn Norén-tränade Hipster K. (e. Sebastian K.). Första varvet gick efter 1.10,4 och Erik Adielsson skaffade sig flera längder till övriga genom slutkurvan. Det räckte sedan hela vägen med god marginal.

– Verkligen jättekul efter de problem vi hade förra året. Jag trodde aldrig det här efter den där tuffa öppningen, säger Björn Norén i ATG Live och får hjälp av Erik Adielsson:

– Plan A, B och C var att köra i ledningen. Visst blev det tufft, men hästen plockade verkligen fram krigaregenskaperna sista biten och svarade för en fantastisk insats.

Segertiden skrevs till 1.11,0a/1 609 meter. Bold Request avslutade sylvasst i vida spår till slut till andraplatsen för Carl Johan Jepson. Ready Trophy var med i spetskörningen, men hakade sedan på fint som trea från vinnarhålet.

Silverdivisionen

Det blev en tredje seger för tränare från travanläggningen Bjertorp. Den här gången tog Erik Adielsson ledningen med Anders Svanstedt-tränade Combat Fighter (e. Muscle Hill) och spårade hela vägen in i mål. Detta efter 1.13,6 det inledande varvet och segertiden stannade vid 1.13,1a/2 140 meter.

– Han såg nästan slagen ut i slutsvängen men det är en riktig kämpe. Hästen ser till att hålla upp blodtrycket på oss, säger Anders Svanstedt till Kanal 75.

Winterburn fick en tuff resa med tredjespår fram till dödens och kämpade storstilat som tvåa. Crown Wise As satt i tredje par utvändigt och fick sedan attackera först i tredjespår mitt på sista bortre långsidan. Han såg segerfarlig ut i slutsvängen, men fick nöja sig med tredjepriset.

Publicerad måndag 29 april 2024. kundtjanst@travsport.se