Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Så gick det på STL 10 februari

Så här gick det på lördagens omgång på Åbytravet.


Diamantstoet

Det kom att bli en ganska så odramatisk historia då Ulf Ohlsson tidigt hittade till ledningen med M.T.Tomorrows Hope. Väl i den positionen fick man bestämma i behagligt tempo och över upploppet gick stoet undan till säker seger, före vasst avslutandes I Love Faux Depart tillsammans med Björn Goop.

Tränar vinnarhästen gör Anders Svanstedt och det var andra triumfen i karriärens 21:a start. Fyraåriga avkomman efter Muscle Massive tjänade därmed 110 000 kronor till ägare P M Trotting HB.

Vinnartiden skrevs till 1.16,5/2 140 meter.

Klass I

I den andra avdelningen kom det att bli samma segerrecept som i inledningen. Stefan Persson hittade till ledningen en bit in i loppet tillsammans med Linda Perssons Cassius Clay D.E. och när man väl nådde den positionen var det inget snack om vart segern skulle gå.

Triumfen blev mycket enkel och hästens elfte vinst i karriären var ett faktum. Vinnartiden skrevs till 1.15,0a/2640 meter och 110 000 kronor uppgick förstapriset till.

Sexårige tyskfödde valacken efter Donato Hanover ägs av ABR Trading AB och sköts av Linda Persson.

Tvåa i loppet slutade Stefan P Petterssons Drill för Ulf Ohlsson och trea blev Utah Southwind, tränad av Ulf Stenströmer och körd av Magnus A Djuse.

Diamantstoet

I den tredje avdelningen kom det att bli rejäl körning under loppets gång. Björn Goop hittade till ledningen med Daytona Roc, men släppte välvilligt över den positionen till J.J.Another Vinn och Jevgeni Ivanov efter 500 meter körda.

Efter ett varv såg Carl Johan Jepson till att göra en kupp med favoriten Mose Eagle och man överumplade ekipaget i spets och tog över ledningen. Mose Eagle drog därefter på i bra tempo, något som satt i benen till slut.

Istället återkom J.J.Another Vinn och kämpade sig förbi och höll också undan för sina konkurrenter på 1.13,8a/2 140 meter. Det var hästens tredje raka seger, den 16:e vinsten i karriären.

Det innebär att nioåriga J.J.Another Vinn tog sin andra försöksseger i meetinget. Stoet är efter Make It Happen.

Klass II

Storfavoriten i veckans klass II-försök hittade till ledningen tillsammans med Claes Sjöström och det såg också länge bra ut för Billionaire Face.

Den sista biten blev det däremot stumma ben och den i rygg ledaren sittandes Knock Boots Mearas hade tillräckligt med krafter kvar till slut för att avgöra via open stretch-spåret och därmed skapa en större skräll tillsammans med Svend Dyhrberg.

Tränar hästen som tog karriärens första vinst i 13:e starten gör Tony Jönsson. Vinnartiden skrevs till 1.13,7a/1 640 meter.

Sanlin Trav AB är det som äger Knock Boots Mearas och Snogarps Gård AB är det som fött upp. Fyraåringen är riktigt välstammad med Cantab Hall som far och Muscle Hill-dottern Fairytail Mearas som mor.

Silverdivisionen

I silverdivisionen för dagen blev det en del startgalopper, vilket gjorde att några ekipage försvann direkt. Adrian Kolgjini hittade till ledningen med Doge As efter att ha fått öppna första 500 meterna efter 1.09,0. I sista sväng tappade hästen travet något och från rygg ledaren attackerade Combat Fighter då luckan kom utvändigt in mot upploppet.

Direkt kopplade man greppet, men från tredje invändigt hittade Randemar R.D. luckan via open stretch och det var till slut Madelene Nordströms hedershäst som hade nosen först tillsammans med Sofie Ericsson.

Det var hästens första seger sedan maj i fjol. Senaste vinsten inom STL-cirkusen för Randemar R.D. kom 2019, då i regi Peter Untersteiner.

För Madelene Nordström var det karriärens klart största vinst. Sedan tidigare har det blivit vinster i lopp med 30 000 kronor i förstapris, men nu small det till ordentligt.

Vinnartiden skrevs till 1.12,1a/1 640 meter och det var tioårige Love You-avkommans tolfte vinst i karriären.

/ Travronden

Publicerad tisdag 13 februari 2024. kundtjanst@travsport.se