Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Så gick det på STL 3 februari

Så här gick det på lördagens final-omgång på Solvalla.


Silverdivisionen, final

Från spår tolv blev Anders Svanstedts Combat Fighter trea för Erik Adielsson.

– Han gjorde ett väldigt fint lopp. Vi inledde från ett stökigt läge i dag. Vi fick lite för dålig rygg, hade vi i stället dragits fram på ett bättre sätt tror jag till och med att vi utmanar om segern. Jag är jättenöjd med hästen, säger Erik Adielsson.

Klass II, final

Från ledningen blev Claes Sjöström och Grace Trot tvåa.

– Det är jättetrist att förlora men när hästen är så bra som man förväntar sig och får stryk av en som är ännu bättre då är det lättare att smälta. Jag är positiv med den här hästen. Hon fortsätter att utvecklas och kändes kanonfin. Hon kämpade storstilat hela vägen in i mål, säger Claes Sjöström.

Peter G Normans Kapten Nemo och Erik Adielsson slutade åtta.

– Där valde jag fel. Efter 100 meter tog han så mycket högertöm att jag var rakt ned mot Claes Sjöström. Jag blev tveksam på om han skulle klara av att gå i andraspår hela vägen. Jag valde tredje invändigt och där satt vi fast. Kör jag om loppet sitter jag nog kvar i andraspår men det fanns en anledning till att jag valde innerspår, jag trodde att han skulle vara gynnad av det, säger Erik Adielsson.

Klass I, final

Mattias Djuses segerstaplare Winterburn blev tvåa denna gång.

– Han gjorde det bra. Det var en väldigt duktig häst som vann. Min gjorde det bra där bakom, säger Mattias Djuse.

Diamantstoet, final

Från ledningen stumnade Stefan Melanders Jewilla och blev oplacerad.

– Hon låg på i ledningen och ledsnade lite grann där. Det kändes bra under vägen men hon stumnade till slut. Jag hade hoppats på lite mer. Hon har visat fin form och gått bra. Nu blev jag sugen på att prova i ledningen. Hon låg på lite och jag vet inte om det berodde på det, säger Ulf Ohlsson.

Bronsdivisionen, final

Från ledningen blev Johan Untersteiners Winner Brodde tvåa med Erik Adielsson.

– Han kämpade på bra och stretade emot länge. Hästen har tävlat på och har haft form länge. Vi får se hur vi gör med honom, om han får en paus efter eller fortsätter tävla på. Men han gjorde ett bra dagsverke, säger Peter Untersteiner.

– Han gjorde det bra. Jag tror att vinnaren är en riktig klassklättrare och ingen av de här två behöver be om ursäkt i dag. Hästen gjorde en fin insats, säger Erik Adielsson.

Johan Untersteiners Tearsinheaven blev oplacerad för Peter Untersteiner.

– Han var stinglös i dag. Hästen sa ifrån och att han behöver få lite vila nu. Han har tävlat länge nu och därför blir det vila nu, säger Peter Untersteiner.

/ Travronden

Publicerad måndag 5 februari 2024. kundtjanst@travsport.se