Foto: Maria Holmén, TR Bild

Så gick det på STL 6 januari

Så här gick det på lördagens, och årets första, STL-omgång på Dalatravet Romme.


Bronsdivisionen

Xanthis Hilton (e. Nuncio) var snabb från start utan att kunna blanda sig i spetsstriden. Joshua B. var den som kunde ta ledningen då Declan galopperade i första sväng. Mats Djuse bakom Xanthis Hilton tog det lugnt i dödens, men körde till ordentligt 1 500 meter från mål och satt i ledningen 1 350 meter kvar.

Ingen kunde utmana Xanthis Hilton in mot mål och segertiden skrevs till 1.14,2a/2 140.

Klass II

Storfavoriten Janks Morton kunde inte ta ledningen direkt från start. I stället flög Lamorghini C.Boko till spets. Erik Adielsson körde sedan Janks Morton till ledningen ingen efter 500 meter. Janks Morton hade inga som helst problem att defilera till en enkel seger.

– Det är en jättefin häst som gjorde det lekande enkelt. Han är verkligen i toppskick, sade Erik Adielsson till ATG Live.

Kallblodsdivisionen

Det blev en rejäl skräll i kallblodsloppet då Bäcklös Faron äntligen visade sin kapacitet. Med sin tränare Oskar Kylin Blom blev det en inledning på innerspår innan de kunde kliva ut i andra utvändigt. Där kunde de vänta med attacken till drygt 200 meter från mål och höll sedan farten bra och tog sig förbi Crussi Dull sista biten.

– Jag har hela tiden trott att han ska börja prestera igen. Han måste bara få växa in i sin klass. Han betyder jättemycket för mig, sade en rörd Oskar Kylin Blom till ATG Live.

Klass I

Det blev dramatik till slut i klass 1-försöket där Rajon och Örjan Kihlström såg ut att gå mot seger då galoppen kom på upploppet. I stället kunde Current Leader med Emilia Leo i sulkyn hålla undan till en rejäl skrällseger.

– Vi hade lite tur idag. Det hade ju inte blivit seger om den andra travat. Det här var första gången på lång distans för honom och det här trodde jag inte, sade en glad Emilia Leo efter segern.

Yavapai Point spurtade rejält till slut, men fick nöja sig med andraplatsen.

Diamantstoet

Oskar Kylin Blom bjöd på en ny skräll när han styrde Dino Cream först över linjen. Ekipaget kom snabbt upp i rygg på ledande Furiosa och kunde vänta med att kliva ut i andraspår till knappa 300 meter från mål. Hon avgjorde tidigt på upploppet och tog en relativt enkel seger.

– Jag hade en bra feeling innan den här dagen så det var verkligen kul att lyckas, säger Oskar Kylin Blom.

Silverdivisionen

Combat Fighter stod för en ruggig prestation då han vann med Erik Adielsson i sulkyn. Från bricka 8 bakom bilen flög Combat Fighter till ledningen och första 500 meterna gick efter 1.09,7.

In i sista sväng ryckte Adielsson åt sig några längder och trots en bra spurt av Run´n Cola så kunde Combat Fighter springa in som klar vinnare.

– Jag är såklart jätteglad och stolt. Han är hur snabb som helst i benen, sade Combat Fighters tränare Anders Svanstetdt till ATG Live.

/ Travronden  

Publicerad onsdag 10 januari 2024. kundtjanst@travsport.se