Foto: Girlpower HB, TR Bild

Månlykke A.M. en vinnare igen

Efter fyra raka tredjeplatser var Månlykke A.M. tillbaka som en vinnare igen i Nordgubbens Minne på Solänget. – Hästen har inte varit så här bra sedan han vann på Åby och det var flera år sedan, säger Gunnar Melander.


Nordgubbens Minne, tillika STL Kallblodsdivisionens final, var kvällens största löpning på Solänget med 220 000 kronor till vinnaren. Det blev också ett lopp i publikens smak när Ulvsåsen tidigt kördes till ledningen av Per Linderoth och sedan jagades ettrigt till slut av tilläggsduon Månlykke A.M. och Tekno Jerven. Det var också Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) som kunde avgöra efter att Magnus A Djuse fått gå ner och vila Månlykke en bit i rygg på Ulvsåsen till en bit inne på upploppet.

– Det blev bra när vi kunde gå med lite i draget en stund och jag då fick upp Månlykke på bettet. Han sköt sedan till väldigt bra. Det är en väldigt flott häst på alla vis, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Mot Östersund

Det här var Gunnar Melanders andra seger i Nordgubbens Minne, då Månlykke A.M. även segrade 2021.

– Det känns skönt att hästen är på väg åt rätt håll. Problem är till för att lösas och det går inte att vinna mot de allra bästa om allt inte är 110 procent. Förmodligen står vi över start i Skellefteå och går ut i Sven O Perssons Minne i Östersund i nästa start. Sedan blir det sikte mot SM, säger Gunnar Melander till Kanal 75 och i vinnarcirkeln.

Publicerad torsdag 11 juli 2024. kundtjanst@travsport.se