Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Jörgen Westholm siktar högt med Working Class Hero

Efter en framgångsrik vinter i Frankrike var Working Class Hero ute i Harper Hanovers lopp där han galopperade bort sig. I silverdivisionen övertygade han – och tog revansch.


Working Class Hero (e. Village Mystic) har nått högsta klassen. Detta efter att ha tagit hem lördagens försök av silverdivisionen på ett plusbetonat vis. Jörgen Westholm satt själv i sulkyn bakom femåringen som avslutade klart snabbast över upploppet.

– Det var lite dåligt tempo för vår del första varvet. Jag satt och tänkte att Daniels häst nog inte skulle gilla utvändigt ledaren och jag stötte ganska tidigt för att få ut Erik framför mig. Jag kände redan 800 meter från mål att han kändes fantastiskt i ordning, säger Jörgen Westholm.

Ekipaget var minst sagt i slagläge när det skulle till att avgöras och över upploppet hade Working Class Hero klart bäst fart under hovarna. Han vann utan diskussion på 1.12,3a/2 140 meter.

– Runt sista sväng satt jag bara och myste och väntade på att få vrida på. Över upploppet avgjorde han i ett nafs på riktigt spänstiga ben. Det var ett härligt bevis på att han är där jag hela tiden trott att han ska vara.

För ett par veckor sedan var Working Class Hero ute i den omtalade avbrutna upplagan av Harper Hanovers lopp. Det äventyret slutade med galopp och diskvalifikation i den andra och giltiga starten.

– Vi hade ju stora planer inför Harpers men det blev struligt den dagen. Björn trodde att han skulle vara på pallen utan galoppen i sista avdelningen. Det är en häst under utveckling och en väldigt trevlig individ, lugn och flegmatisk, han stressar inte upp sig någonstans. Jag hoppas och tror att han ska kunna utvecklas.

Westholm hoppas få komma tillbaka till Boden med Working Class Hero om ett år. Då i ett annat lopp.

– Vårt mål är att vara med i huvudloppet nästa år, han trivs i Boden och jag trivs i Boden så vi sätter upp det målet så får vi se om vi kan komma hit.

Med tanke på hur Harpers utvecklade sig, behöver man förändra i upplägget efteråt en sådan gång?
– Jag tänkte att han kanske skulle ha lite mjölksyra efter loppen på Solvalla, men han var mjuk och smidig när vi joggade honom direkt efteråt och sedan har han varit fin i jobben efter det. Jag funderade över att det bara skulle flytta honom framåt och det hade det verkligen gjort. Men den spänsten han hade över mållinjen i dag var det fräckt att sitta där bakom.

Hur var det att ta emot publikens jubel sista biten?
– Jo, men publik är alltid trevligt. Jag gillar ju att ha publik på banorna och då blir man extra glad när de skriker och hejar på en och är glada.

I och med lördagens seger är Working Class Hero inkvalad till detta meetings final. Den avgörs redan lördagen den 29 juni på Färjestad.

/ Travronden

– Nu är det finalerna vi ska vara med i. Så får vi se hur bra han är där. Men sedan får han gärna prova mot de bästa femåringarna också om det finns något sådant lopp.

Publicerad måndag 17 juni 2024. kundtjanst@travsport.se