Foto: Jenny Rehnman, TR Bild

Så gick det på STL 11 maj

Så här gick det i lördagens omgång som avgjordes på Umåker.


Klass II

Redan i den första svängen satt Ulf Ohlsson i ledningen bakom favoriten Facetime Love. 500 meter gick efter 1.16,3. Som etta i andraspår satt From The Hip och i dennes rygg följde Cherokee Face.

Första 1 500 meterna travades efter 1.15,8. På den sista bortre långsidan skruvades farten upp då From The Hip lade press på ledaren. Starkast över upploppet var dock Coin Master (e. Infinitif) som gick runt fältet på slutvarvet. Han tränas av Joakim Elfving och kördes av Magnus A Djuse. Tiden blev 1.14,8/2 640 meter.

– Det har varit en tuff tid. För tre år sedan var Incase of Fire här och då var stallet som bäst, sedan har det varit en svacka men nu är vi på gång igen. Både unghästarna och de äldre hästarna har sprungit in mycket pengar i år, säger Joakim Elfving till Kanal 75.

Diamantstoet

Stefan Johansson tog hand om ledningen med Sunlight men valde att släppa över täten när Mellby Lion (e. Nuncio) ställde en fråga. Halvvarvet gick efter 1.14,5 och efter drygt ett varv landade Dutchess Sun som etta i andraspår.

Varvet gick efter 1.15,2 och ett gäng hästar försökte i tredjespår på den sista bortre långsidan. Daniel Wäjersten hade dock kontroll i ledningen. Mellby Lion vann på 1.14,0/2 140 meter före Dutchess Sun och Vilja T.Y.C.

– Jag förstod att vi skulle ha bra chans på ledningen, det viktiga var att köra felfritt från början. Hon har inte gått så många lopp i voltstart, men det löste sig. Hon är bra, och höjer hon sig är hon med bland de bättre fyraåriga stona, säger Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Gulddivisionen

Borups Victory (e. Googoo Gaagaa) öppnade bra och tog enkelt hand om ledningen. Castor The Star kunde inte vara med och utmana om täten. Istället fick han trava som etta i andraspår. 500 meter gick efter 1.11,3 och därefter fick Daniel Wäjersten dämpa farten.

Kilometern gick efter 1.13,6.Med varvet till mål kom Indy Rock upp som etta i andraspår. På den sista bortre långsidan skruvade ledaren upp farten. I den sista svängen galopperade Indy Rock, och i samma ögonblick hoppade också Castor The Star.  Då var Borups Victory helt överlägsen. Han defilerade i mål på 1.11,7a/2 140 meter. Bakom vinnaren följde Axel Ruda och Rome Pays Off på avstånd.

– Han är något alldeles extra, utan tvivel. jag ville vara med på noterna idag och hästen kändes jättefin bakom bilen. Han hade kunnat öppna ännu fortare, men spetsstriden kändes avgjord efter 50 meter, säger Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Kallblodsdivisionen

Från spår två bakom bilen tog Grislefaksen G.L. (e. Järvsöfaks) hand om ledningen. B.W.Sture backade ner i rygg på ledaren. Philip Ess gick först utvändigt med Stallone i rygg. 500 meter gick efter 1.19,9 och varvet efter 1.22,4.

Det hände inte mycket på den sista bortre långsidan – och ingen kunde heller riktigt utmana ledaren som spårade hela vägen in i Elitkampen. Segertiden blev 1.21,2a/1 640 meter.

– Det gick verkligen fort genom första svängen. Vi körde i 1.11-1.12-fart in i svängen och jag hade mer att köra med. De har blivit otroligt snabba, dessa hästar, säger Öystein Tjomsland i vinnarcirkeln.

Silverdivisionen

Maybach W.F. (e. Maharajah) hade inga problem att ta hand om ledningen. Halvvarvet gick efter 1.09,5 och med ett knappt varv till mål fick han King of Djazz på utsidan. Varvet gick efter 1.12,2. I den sista svängen galopperade favoriten Jikken.

Erik Adielsson kunde sitta lugnt den sista biten då ledaren gick undan till en enkel seger. Maybach W.F. är obesegrad i ledningen efter tio starter. Klockan stannade på 1.11,5a/1 640 meter.

– Jag tror det var en kraftig fördel att vi kom till ledningen, samtidigt tycker jag att prestationen var riktigt bra. Det var lite luft till de andra, säger Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Klass I

H.P.Roadrunner var först till plankan och efter knappt 500 meter tog favoriten Mellby Knekt över ledningen. Halvvarvet gick efter 1.08,1 och väl i ledningen dämpade Jorma Kontio tempot men kom ändå till varvet efter 1.12,5.

Portofino (e. Charly du Noyer) höll uppe tempot som etta i andraspår och de övriga hade svårt att komma in i matchen. Det handlade om den nämnda duon, och starkast till slut var Fredrik B Larsson med Portofino. Han plockade ner Mellby Knekt och kom hem på 1.12,4a/2 140 meter.

– Han är ingen bluff. Typ 1 200 kvar började han tävla vilket var alldeles för tidigt, men med cirka 900 meter kvar lugnade han ner sig och då hade vi krafter kvar till slutspurten, säger Fredrik B Larsson i vinnarcirkeln.

Bronsdivisionen

Henrik Svensson tog ledningen med Underbarosåfin och valde att släppa till favoriten Never Mind'Em (e. Propulsion). Han varvade efter 1.11,8.

Det såg fortsatt bra ut för ledaren när han gav sin in på upploppet. Magnus A Djuse hade full kontroll på grejerna och Never Mind'Em tog karriärens sjätte seger. Tiden blev 1.11,8a/2 140 meter.

Publicerad måndag 13 maj 2024. kundtjanst@travsport.se