Foto: Mia Nilsson, TR Bild

Årets första seger för Four Guys Dream

Inför lördagens STL-tävlingar hade André Eklundh aldrig vunnit i gulddivisionen. Men efter segern med Four Guys Dream i Halmstad står det numera en etta i den kolumnen. – Det är en riktig maskin till häst, säger André Eklundh.


Håkan K Persson ryckte skorna och satte på den amerikanska vagnen bakom Four Guys Dream (e. Dream Vacation) lagom till det sjunde loppet tillika Aetos Kronos hyllningslopp.

Kanske hade man inte förväntat sig att den åttaårige valacken skulle köra sig till tät så enkelt som han gjorde, men möjligheterna öppnade upp sig sedan de värsta motbuden i form av Edibear och Sweetman gjort bort sig med galopper.

André Eklundh som för dagen satt i sulkyn lotsade hästen till täten, där man efter en bit fick dämpa farten något i loppet. Ekipaget skulle dock få bekänna viss färg in på upploppet, när luckan uppenbarade sig för Festival of Speed med 100 meter kvar.

Men den danska hingsten kom för sent, och Four Guys Dream kunde sätta nosen först för första gången under 2024 och för tjugonde gången i karriären. Det på segertiden 1.11,9a/1640 meter.

"Då steg förhoppningarna"

Segerkusken André Eklundh var minst sagt belåten efter hans första seger i gulddivisionen.

– De värsta konkurrenterna galopperade direkt och det hade jag koll på. Jag hann bli lite nervös för Thomas Uhrbergs häst (Festival of Speed reds anm.), han hade mycket kvar att köra med i sista sväng så jag ville inte köra undan för tidigt. När han väl fick fritt svarade min häst bra, säger André Eklundh.

André Eklundh firade segern hemma hos Håkan K Persson, med gott i glaset. För honom var det en stor stund på Halmstadtravet denna lördag.

– Man har sett honom från sidan väldigt mycket och beundrats över hästens fina teknik. Det är en otrolig travare, en riktig maskin. Så det var en upplevelse att äntligen ha fått prova på att sitta bakom honom. Jag glädjer mig mycket med Håkan också, det är en kompis sedan många år tillbaka och en otroligt fin människa på alla sätt. Så det blir lite extra.

André Eklundh nämner även det faktum att han firat ett annat jubileum just i början av mars.

– Det här var ju min första guldseger, men dessutom var det på dagen 20 år sedan jag vann mitt första lopp. Jag är nog en late bloomer, säger André Eklundh och ler.

/ Travronden

Publicerad måndag 4 mars 2024. kundtjanst@travsport.se