Foto: Mia Nilsson, TR Bild

Så gick det på STL 2 mars

Så här gick det i lördagens omgång från HalmstadTravet.


Silverdivisionen

Redan i den inledande avdelningen kom hemmatränare Johan Untersteiner att visa vart skåpet skulle stå. Tillsammans med Winner Brodde hittade man till ledningen efter ett drygt halvvarv och väl i den positionen hade duon sedermera inga som helst problem att sticka undan till säker seger på 1.12,7a/2 140 meter.

Det gjorde man före Dominic Wibb som tog hand om ledningen, men galopperade kort i första sväng, för att sedan släppa spets till vinnande Winner Brodde. Trea blev Triton efter en resa i andra utvändigt.

Vinsten var värd 125 000 kronor för R och B Trav AB som äger den femårige hingsten efter Raja Mirchi.

Gulddivisionen

Detta kom att bli riktig läggmatch, detta sedan två av loppets hårt betrodda hästar Sweetman och Edibear galopperade direkt från start. Då var istället vägen öppen mot ledningen för Four Guys Dream som tillsammans med André Eklundh sedan fick bestämma i beskedligt tempo.

Över upploppet gick sedan Håkan K Perssons travare undan till säker seger, före Steen Juuls Festival Of Speed som spurtade ettrigt efter att ha fått luckan från rygg ledaren sent.

Vinnartiden skrevs till 1.11,9a/1 640 meter för åttaåringen efter Dream Vacation. Trea i loppet blev Heart Of Steel som satt i tredje invändigt under loppets gång och aldrig fick se dagens ljus.

Diamantstoet

Adrian Kolgjini fick perfekt inledning med Xia Lloyd och tog hand om ledningen. Väl i den positionen kom stoet inte att ha några som helst problem att diktera loppet dit hon ville och andra raka segern var ett faktum.

1.15,4/2 140 meter blev vinnartiden för fyraåriga stoet efter Raja Mirchi och det var karriärens fjärde triumf.

Tvåa i loppet slutade Lucia di Quattro från rygg ledaren med Mathias Alm och trea blev Laferrari Dimanche efter okej långspurt för Rick Ebbinge.

Klass II

Om det hade varit favoritkavalkad inför den femte V75-avdelningen så blev det riktig skrällkaramell då det blev ordentlig körning i klass II-försöket.

Högt tempo mellan Knock Boots Mearas, Cardin och Caton under loppets gång bäddade för någon som suttit en bit bak i ryggar.

Mister Twister hittade fritt från tredje invändigt tillsammans med Wilma Karlsson och 50-oddsaren var ett faktum. Tillsammans med Jerry Riordans travare tog Wilma Karlsson, även vinnare av Dam-SM 2023, sin andra STL-seger i karriären.

Mister Twister inledde karriären med elva starter utan seger, men som fyraåring verkar det ha släppt till ordentligt för sonen till Twister Bi.

Tvåa i loppet slutade Vancouver High för Stefan Persson, trea blev Joakim Lövgrens Qillerbee.

Bronsdivisionen

Det kom att bli kraftig fördröjning innan bronsdivisionen denna lördag kördes. En av förhandsfavoriterna Frankie Godiva blev utkörd efter att ha orsakat två omstarter, därutöver blev det ytterligare en omstart och dessutom en tappsko som behövdes spikas fast igen.

När väl loppet kördes kom det att bli en ganska sömnig historia med Robert Berghs Mellby Indigo i ledningen. Trots att det var en av loppets minst spelade hästar fick Bergh bestämma tempot fullständigt och över upploppet var det ingen som på allvar kunde utmana.

Åbyekipaget stal loppet och gjorde det på tiden 1.15,0/2 640 meter. Det var hästens 16:e seger i karriärens 45:e start, men den första triumfen sedan november månad.

Tvåa i loppet slutade That’s It för Claes Svensson som satt i rygg på ledaren, trea blev Moses Boko som spurtade starkt en bit ut i banan.

Klass I

Ulf Stenströmer har fått till Utah Southwind riktigt fint. Hästen anlände till stallet i november månad från Frode Hamre och sedan dess har det blivit tre segrar i 100 000-kronorslopp.

Under lördagen blev det dessutom en imponerande sådan, detta sedan hästen fått gå i tredjespår en stor del av loppet tillsammans med Magnus A Djuse, men ändå hade kraft nog för att svara hemmahästen Call Me Gleipner till slut när denne försökte utmana.

Vinnartiden skrevs till 1.13,4a/2 140 meter.

/ Travronden

Publicerad måndag 4 mars 2024. kundtjanst@travsport.se