Foto: Tom Jönehag, TR Bild

Så gick det på STL 10 juni

Såhär gick det på helgens STL-tävlingar på Östersundstravet.


Klass I

Omgången inleddes med en tränardubbel för Daniel Wäjersten. Wäjersten körde själv Lindysmusclemania som tog sig förbi stallkamraten Kingslayer Pellini i sista stegen.

– Kingslayer kämpade på bra, men jag fick en bättre resa med den här. Jag är väldigt nöjd med båda hästarna, säger Wäjersten till Kanal 75.

Amerikanske Lindymusclemania kom i mål på 1.11,8 och har nu två segrar på två starter i Sverige.

– Han är inte vid våra tusenmetersbanor än. Han travar bra, men bryter lite i svängarna. Om man jämför med en bil är det som att bromsarna ligger på lite grann, säger Wäjersten.

Trea i mål var Doctor Gio från Alessandro Gocciadoros stall.

Så gick snacket efteråt
– Hästen var verkligen bra. Jag hade häst för att köra till när ekipaget framför oss visade att man inte ville ha dödens. Sedan ändrade man sig och det körning en bit i stället. Hur som helst var det en topprestation av min, säger Björn Goop om Kingslayer Pellini.

– Fat Rabbit bromsade till bakom bilen. Sedan blev hela loppet struligt men han gick bra till slut, säger Örjan Kihlström efter sjätteplatsen.

– Han fick ett perfekt invändigt lopp och lucka 600–700 kvar. Det är tufft att bli sjua på en 1.12-tid. Han sprang det han kunde och jag hoppas han utvecklas av sådant här lopp, säger Ulf Ohlsson om Itso Sisu.

– Det blev lite för hårt så klart. Vi fick inte dämpa något första varvet men hästen kanske inte hade sin bästa dag heller, säger Claes Sjöström om Coffey som var åtta från ledningen.

– Han var trött redan på sista bortre långsidan. Han svarade ingenting när jag manade och det brukar han göra även om han är seg. Han hade inte sin bästa dag, säger Magnus Djuse om diskade Jackpot.

Sjunga Bests Minne – Kallblodsdivisionen

Hårt betrodda Klack Molle, Ramstad Balder och Stjärnblomster var först in på upploppet, men hack i häl följde hästen som sedan skar mållinjen som vinnare. Ulf Ohlsson körde slalom med Ros Borken (bilden) och hittade en lucka när Klack Molle tröttnade i ledningen. Kort före mål tog femåringen sig förbi Ramstad Balder på insidan och vann på 1.23,1 från startvolten.

Ramstad Balder slutade tvåa, närmast följd av Stjärnblomster.

Så gick snacket efteråt
– Sjärnblomster gick klart godkänt utan att hon kanske har den rätta formen. Jag hade ingen riktig feeling åt något håll under loppet, säger Örjan Kihlström.

Gustaf Perssons Minne – Bronsdivisionen

Felicia Zet var bara bäst i lördagens bronsförsök. Hon utmanades till slut av tre valacker från Daniel Wäjerstens stall – Declan, Marlon Boko och H.C.’s Crazy Horse – men var omutlig från dödens för Örjan Kihlström.

– Fruktansvärt bra. Hon mötte en blå armé men sträckte på sig och visade att hon är en fantastisk häst, säger tränaren Daniel Redén till Kanal 75.

Segern togs på 1.12,4 före Marlon Boko och Mission Beach.

Så gick snacket efteråt
– Han hoppade kort och när vi satt i fjärdespår var det bara att backa sig sist. Han hade inte travet med sig, säger Magnus Djuse om oplacerade Mellby Galanga.

Diamantstoet

In på upploppet kopplade favoriten Isabelle Cash grepp om ledaren Mitzy Gold. Med i rygg följde dock Young Mistress som hade gott om krafter kvar efter en invändig löpning. Kort före mål avgjorde hon och ordnade första V75-segern för kusken Niclas Hammarström.

– Fantastiskt. Det är den största serien vi har. Det såg bra ut när jag körde loppet i badkaret i går och kändes hur bra som helst när vi fick luckan, säger Hammarström till Kanal 75.

Young Mistress vann före Isabelle Cash och Mitzy Gold.

Klass II

Favoriten De Facto galopperade i dödens i sista sväng och ledaren Pop The Music tröttnade efter ett tufft upplägg. Då klev Portofino in i handlingen och spurtade hem segern i sin andra start för Fredrik B Larsson.

– Det känns som en topphäst. Jag var orolig för att han behövde något lopp till för att hävda sig på V75, men han var riktigt fin. Det kändes redan i provstarten att han har kommit starkt, säger Fredrik B Larsson till Kanal 75.

Portofino vann på 1.14,2 före Valmar E.W. och Joker Mearas.

Så gick snacket efteråt
– Han strulade bakom bilen i början så vi hamnade sist. Han kändes jättebra och vinner snart V75, säger Martin Djuse om Joker Mearas.

– Han tappade travet lite och orkade inte hålla ihop. Då kom galoppen, säger Magnus Djuse om De Facto.

Jämtlands Stora Pris - Gulddivisionen

Segern gick till Hail Mary som vann från ledningen. Läs mer här.

Storsjöpokalen – Silverdivisionen

L.L.Royal övertog ledningen från Huddlestone i första sväng. Efter 1.13,6 på varvet stack han och Rikard N Skoglund undan till en säker seger på 1.11,6, halvannan längd före Kagan. Tredjepriset gick till Huddlestone.

– Kul för hästen. Han har sett jättefin ut, suttit fast fyra gånger och var verkligen värd det här. Kagan gjorde det också bra som krigade på utvändigt, säger Robert Bergh som körde Kagan och som också tränar vinnaren.

Så gick snacket efteråt
– Vi körde ganska fort på bortre långsidan och hon stumnade lite sista biten, säger Örjan Kihlström om femman Glamorous Rain.

– Han blev rullig på några steg. Det var väldigt förvånande. Annars kändes han fin, säger Daniel Wäjersten om L.A.Boko som galopperade bort sig i början.

Publicerad måndag 12 juni 2023. kundtjanst@travsport.se